keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Vetäytyminen näyttelykehistä


Tunnelma näyttelyaamuna oli rento. Taro ei vain tiennyt, että pian alkaa sellainen aistien vyörytys, että alta pois.

Voittaja 2008 näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa, tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen totesi Tarosta seuraavaa:

Vielä melko kevyt kokonaisuus ja karvanlähtö on vienyt turkin, mikä korostaa kevyttä yleisvaikutelmaa. Kooltaan pienehkö. Hyvät pään mittasuhteet, mutta pää saisi olla voimakkaampi ja urosmaisempi. Tummat mutta pyöreät silmät. Hyvät korvat. Hieman pysty lapa ja olkavarsi. Erittäin ryhdikäs ja terhakka. Korkealle kiinnittynyt, tiukkakierteinen häntä. Hyvät takakulmaukset. Selvät värimerkit. Saa kauttaaltaan kehittyä ja vankistua, nyt kokonaisuus on narttumainen.

Arvosana oli H eli hyvä. Tuloksena tämä ei ole mitenkään mairittelevan hieno. Tuomarin silmää tuntui selkeästi miellyttävän suurikokoiset, tummat shibat. Ja olen siinä samaa mieltä, että Taro on pienikokoinen ja liian siro vaikuttaakseen jykevältä urokselta. Karvakin kun lähti, niin piskuinen otus tuo on. Ja nuori tietenkin vielä!

Näyttelyssä oli kyllä mukavaa, mutta nyt pidämme tauon. Taro oli taas melko hermostunut, vaikka tilaa oli enemmän kuin Vantaalla kuukausi sitten. Pojun temperamentti on sellainen, että se ei pärjää hyvin noin suurten häiriöiden alaisena. Se yrittää nuuskia kaikkia ja kaikkea, mennä sinne ja tänne, tutkia ja ihmetellä. Tästä seuraa ylivirittyneisyys ja Taro alkaa hermoilla. Se ei osaa rauhoittua.

Jatkamme kesällä mätsäreiden merkeissä, jos vaikka ikä ja kokemus tuota koiraa rauhoittaisivat. Ja muutenkin on ehkä hyvä antaa aikaa kehittymiselle, kun nyt jo kaksi kertaa Taroa on sanottu liian kehittymättömäksi.

3 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Heippa,

Meillä Tico vasta miehistyi n. 3 vuoden iässä. Massa vain tuli huomaamatta ja siitä tulikin melkoinen macho mies. Nyt tosin on rasvaa alkanut niiden lihasten peitoksi tulla leikkauksen jälkeen mutta uroksilla menee aikaa saada se massa ympärilleen. Ja shibahan kehittyy sinne kolmen vuoden ikään ennenkuin on posket yms valmiit :)

Komia poika Taro on kuitenkin! sanoi tuomari mitä vain. Tuntui tosiaan olevan melko tiukka tuo tuomari kun T:kin tuli muutamalle. Mutta oli jälleen kiva nähdä tuttuja messarissa.

Hauskaa Joulua teille!

Toivoopi:

Elisa ja kippurat Tico ja Kisu

Anonyymi kirjoitti...

Oli tosiaankin kiva nähdä siellä Messarissa! Taro varmaan huokaiseekin helpotuksesta kun kuulee että nyt tulee näyttelytauko! Eikun kasvamaan ja miehistymään, kiva uros se kuitenkin nyt jo on! T:Yvonne

Satu kirjoitti...

Kiitoksia tsempityksistä Elisa ja Yvonne :). Onhan Taro ihana pakkaus, mutta pikkuinen poika se vielä on.

Hyvää joulua toivotellaan täältäkin!