tiistai 19. elokuuta 2008

Hampaatonta menoa

Pitkästä aikaa palailen taas blogin pariin, ja tällä kertaa ilman yhtään ainutta kuvaa Taro-veijarista. Syytän tästä blogin laiminlyönnistä työkiireitä ja kameran akkua, joka on mystisesti vaan koko ajan lopussa. Miksei kukaan lataa sitä?

Asiaan. Eliminaatiodieetillä ollaan oltu viikko, ja hyvin on mennyt ainakin tähän asti. Olen todella tyytyväinen, että valittiin kotiruoka eikä kokeiltu sitä toista vaihtoehtoa, eli allergisoimatonta kuivamuonaa. Taro ei suostuisi mitenkään syömään kuivamuonaa kahta kuukautta eikä sitä saisi motivoitua koulutuksessa nappuloilla. Nyt voi sentään hieman varioida, ja lenkeillä käydäänkin nykyään poronlihat taskussa. Ajattelin pian testata miten onnistuisi minikokoiset poronlihapullat. Niillä olisi helppo pitää vähän tehokkaampiakin treenihetkiä.

Poronluita on mennyt iso kasa, Taro tykkää kaivaa luuytimet päistä ja hylkää sitten luun kokonaan. Tosin sitä on kiva heitellä laminaattia vasten silloin, kun emäntä ja isäntä yrittää katsoa telkkaria rauhassa. Lähtee muuten kova ääni, kun poronluu kalahtaa lattiaan pienen shiban paiskaamana. Ruokahalu pojalla on muutenkin kunnossa. Ruokaa menee hyvät määrät ja joskus lohiöljy tuo mukavaa vaihtelua. Saa nähdä miten pitkään menee, että Taro kyllästyy peruna-poro -mössöön...

Niin ja lekurin mukaan kaikki tulehdukset on päihitetty, eli nyt vaan odotellaan ja toivotaan, ettei oireet tule takaisin. Sen sijaan saimme kuulla toisen hieman yllättävän uutisen, eli Tarolla oli vielä yksi maitohammas, ja hyvin näkyvällä paikalla! Tuossa pari päivää sitten se hammas otti ja lähti, nyt on pojulla iso reikä suussa. Lääkäri totesi, että taitaa olla puuttuva hammas eikä tuon maitohampaan tilalle tosiaan näytä mitään tulevan. Sääli sinänsä, olisi ollut kiva ehkä joskus tulevaisuudessa käyttää Taroa jalostukseenkin, mikäli poika on terve. Nyt taitaa ne suunnitelmat jäädä samoin kuin haaveet loistokkaasta näyttelyurasta.

Niinhän se on, että kaikkea ei voi etukäteen päättää, luonto pääsee aina silloin tällöin yllättämään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Satu,
tosi ikävä kuulla Taron mahd. allergiasta ja hammasongelmasta!
Onko Taro koko ajan ollut raakaruokinnalla/kotiruokinnalla vai onko se kasvanut nappularuualla? Oletko koskaan harkinnut siirtymistä kokonaan Barf-ruokintaan? Voisi kenties sopia paremmin Tarolle?!
T:Kide

Satu kirjoitti...

Moikka Kide ja perhe :)!

Taro on ollut sekaruokinnalla: lihaa, nappuloita ja joskus kotiruokintaa. Olen joskus miettinyt barffaamista, mutta se vaatii niin hirveästi perehtymistä ja tietotaitoa koiran ravintotarpeista, että en taida siihen lähteä. Runsaassa luun syöttämisessä on aina suolitukoksen riski, siksi jotkut eläinlääkärit eivät suosittele barffaamista. En sitten tiedä miten paljon lekureilla on tietoa barffaamisesta yleensä, mutta sen tiedän, että taitoa se vaatii.

Hammaspuutos ei oikeastaan haittaa, tällaista se joskus on :). Kunhan vaan allergiaa ei todeta, niin olen tyytyväinen!