lauantai 6. joulukuuta 2008

Karvoja, ihania karvoja!

Nyt se on tullut: Taron ensimmäinen karvanlähtö. Ja vielä olisi näyttely tiedossa Messukeskuksessa viikon päästä... Näyttelymaksu oli suolainen 70 euroa. Nyt vähän harmittaa, että tuli ilmoittauduttua kun poju on aivan kapisen ketun näköinen. No, harjoituksen kannalta otetaan, jos nyt tämä sisänäyttely olisi mukavampi kuin edellinen.

Tässä viiden minuutin harjaamisen lopputulos:


Jotkut sanovat, että koiraa ei kannattaisi harjata ennen näyttelyä, jos on karvanlähtö päällä. Tosiasia on vaan se, että näyttelyt ovat täysin toisarvoisia asumismukavuuteen verrattuna.

Kaksiossa kun asustaa tiiviisti kaksi ihmistä, koira ja rekkalastillinen karvaa, niin on harjaan (ja imuriin) pakko tarttua parikin kertaa viikossa. Onhan tuo koira silti niin säälittävän luikun näköinen, hyvä ettei iho paista pintakarvan alta. Kun katselen Taron ensimmäisen näyttelyn kuvia, on ero aikaimoinen.

Mutta näillä eväillä mennään ja hauskaa aiotaan pitää. Jos vain puitteet sen sallivat.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nähdään Messarilla!
Tulemme vain turisteina ihastelemaan Taroa ja muita shiboja - Kide jää kotiin potemaan mahtavaa valeraskauttaan! (Tosin en ole sitä ilmoittanutkaan näyttelyyn)

Meri kirjoitti...

Jos yhtään lohduttaa niin meilläkin ollaan totaalisen karvattomia! Julle jo epäili että liekö tuolle mustalle kasvaa enää karvoja ensinkään! Mutta meillä ei kyllä talous antanut alkujaankaan periksi messarin näyttelymaksulle, joten nakuilkoot Opri kotona.

Pakotin eilen Jullen katselemaan mun kanssa shibasivuja ja käväistiin täälläkin, Taro sai kehut Jullelta! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä irrottaa ne irtokarvat ennen näyttelyä, on paljon siistimpi silleesti. Ja joo on toi karvanlähtö aika karmeeta, meillä kun on kaksi koiraa niin kokoajan on jommallakummalla karvanlähtö.

Pitää vaan osata suhtautua :-D

Satu kirjoitti...

Yvonne: Kiva nähdä pitkästä aikaa!

Meri: Kiitoksia Jullelle kehuista :). On tuo jännää miten erinäköinen shiba onkaan ilman karvoja, niin pieni ja kettumainen siitä tulee. Tuo Messarin näyttelymaksu oli hurja, ehkä vähän kaduttaa että tuli maksettua...

Mari: Niinhän se on, että siihen karvakuorrutukseen pitää vaan tottua :). Mulla on onneksi ollut kaksi kissaa, jotka tykkäsi nukkua vaatekaapissa. Eli karvat on tuttuja. Kyllä se silti yllätti, että noin pienestä eläimestä lähtee niin paljon karvaa.

Osaakohan kukaan muuten kertoa, että miten pitkään menee kunnes uusi turkki kasvaa? Kuinka pitkään tuo koira on naku? Hassua, että juuri talven kynnyksellä turkki pudotetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ainankin Ulpu kasvattaa kahdessa vkossa täydestä karvattomuudesta tooooosi upeen ja pehmosen turkin. (ihan ei tarttis olla niin pehmee)

Pirillä on näihin aikoihin turkkia mutta se samalla pölisyttää sitä pois, kokonaan se lähtee vasta keväällä ja pikkuhiljaa kasvattelee KOKO kesän :-/

Saas nähdä nyt miten vaikuttaa kun ovat pelkällä raakaruoalla ja molemmat leikattujakin.

Anonyymi kirjoitti...

pidä sitä paljon ulkona kylmässä niin kasvaa nopeemmin :) Laita vaikka pihalle ulkoruokintaan, niin pääset karvaongelmastakin HAHAHHA. (vitsi)

t mami