perjantai 16. lokakuuta 2009

Eksoottiset herkut

Kaikki tietävät, että koirat rakastavat lihaa, luiden järsimistä ja vaikkapa nakkeja. On ruokia, joiden ei ihan heti uskoisi olevan koiran lemppareita.

Mutta Taro R-A-K-A-S-T-A-A näitä ihmeellisyyksiä!

Taron Top 5 oudot ruokamieltymykset:

1. Banaani. Ehdoton, ikuinen ja kiistämätön suosikki on banaani. Saadakseen banaania Taro on valmis tekemään mitä vaan. Banaanin näkeminenkin saa kaverin suoranaisen kiihkon valtaan.

2. Pähkinät. Nämä ovat uusi tuttavuus. Kaikenlaiset pähkinät ovat ihania ja niitä syödään huolellisesti mutustellen. Missään nimessä pähkinää ei saa hotkaista, sehän pilaisi makunautinnon.

3. Ruoho. Ruoho on mitä maittavin välipala! Jos on ruohoa tarjolla, ei mikään muu sillä hetkellä sytytä. Kerran herra laidunsi rauhassa, vaikka vieressä koirapuiston aidan sisäpuolella kirmaili säikähtänyt kani. Taro mussutti ruohoa ja katseli kania kuin kutsuen sen liittymään seuraan. Ruohoa on myös kiva syödä, jos ihminen ystävällisesti repii sitä tupon maasta ja syöttää suoraan pojulle. Kyllä maistuu!

4. Viinirypäleet. Nämä ihanat minihedelmät ovat teoreettisesti vaarallisia koiralle, mutta Tarolle maistuu yksi kappale silloin tällöin. Pienistä määristä ei haittaa ole ja kaveri maistelee herkkua mielellään. Monesti syömistä edeltää pieni leikkihetki, johon kuuluu muun muassa valehyökkäykset kohti rypälettä, yleinen venkoilu ja kähinä. Kivelliset eivät muuten kelpaa!

5. Omena. Tämä on menneiden aikojen suosikki, ja kuvastaa hyvin shiban valikoivan ailahtelevaa luonnetta. Omenan nakertaminen etuhampailla oli ennen parhainta, mutta nykyään herra nyrpistää kaikenlaisille omenoille. Hämmennys oli suuri, kun yhtäkkiä omenaa syödessään emme enää saaneetkaan kaveriksi innokasta nappisilmää, joka huolellisesti nakersi pienillä hampaillaan paloja hedelmän lihasta.

2 kommenttia:

Tuikku kirjoitti...

Akiko söi eilen mandariinia hyvällä ruokahalulla, se veti pala kerallaan ja ehti syödä puolet mandariinista. Ihme otus, yleensä ei mitkään hedelmät/kasvikset mene alas. :D

Anonyymi kirjoitti...

Nori syö mandariinien lisäksi esim. jalopenoja. :D Voin heittää aina sille en itse niitä siedä... Ja karviaiset/mustikat menee tietysti suoraan pusikosta.

-Karo