maanantai 14. tammikuuta 2008

Mielikuvituskaveri Taro!

En ole oikeastaan tajunnut vielä, että meille on tosiaan tulossa koira. Se tuntuu niin hassulta ajatukselta. Olen varmaan ihan hämmentynyt, kun se pentu lopulta tallustelee ympäri meidän kämppää. Jotenkin sitä on suunnitellut ja odotellut niin pitkään, että siitä on tullut vähän kuin mielikuvituskaveri.

Näillä näkymin pentu tulisi meille helmikuun toisella viikolla, seitsemän viikon ikäisenä. Olisin halunnut, että pentu saisi olla emänsä kanssa pidempään, mutta tämä on kasvattajan toive. Joka tapauksessa, ei tässä enää paljon aikaa ole, odotus alkaa lähestyä loppuaan.

Olemme tietenkin jo valinneet pennulle nimenkin joskus aikoja sitten. Nimiehdokkaista voittajaksi päätyi Taro, joka on japania ja tarkoittaa suunnilleen ensimmäinen arvostettu poika. Muuten kaikki onkin sitten levällään!

Kokeneemmat koiraihmiset ovat suositelleet, että ennen pennun tuloa sen tapakasvatuksesta pitäisi sopia perheen kesken etukäteen. Tapakasvatus on eri asia kuin kouluttaminen: tapakasvatukseen kuuluu periaatteessa hyvät käytöstavat kuten se, että koira ei hypi ihmisiä vasten, ei vedä hihnassa, osaa olla haukkumatta, ei pure jne. Lisäksi tapakasvatukseen liittyy kaikki kodin sääntöjen opetteleminen heti pennusta asti ja pennun sosiaalistaminen erilaisiin tilanteisiin.

Me ollaan lähinnä sovittu avon kanssa, että koira ei saa tulla sohvalle eikä sänkyyn. Siinä on meidän suunnitelma! Kaikkea ei tietenkään voi etukäteen suunnitella eikä ennakoida, vaan pitää mennä pennun mukaan. Ja ensimmäinen koira on aina jonkinlainen testiversio, jonka kanssa eläessä itsekin oppii ja kehittyy.

Tiistaina on työhaastattelun toinen kierros, peukut pystyyn että saan sen duunin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä työhaastatteluun!

Muistakaa pitää tiukkaa jöötä sille, ei pelata väkivaltaisia pelejä, kotiin ennen yhdeksää ja... eiku...

Satu kirjoitti...

Ehdottomasti pidetään jöötä! Ja tietty The Godfather Juug saa tulla lapsenvahdiksi, kun aikuiset lähtee rilluttelemaan kaupungille :).

Anonyymi kirjoitti...

...pois sieltä mielikuvitusmaailmasta ;)