keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Muutoksen tuulia

Pikku-shibamme on kehittynyt monissa asioissa. Jotkut asiat, jotka tuntuivat kaatavan maailman pentuna, ovat nyt jo painuneet unholaan. Tässä lähiaikojen suurimmat ja näkyvimmät kehitysaskeleet.

Taron Top 5 asiat, jotka ennen aiheuttivat omistajille harmaita hiuksia, mutta nyt sujuvat mallikkaasti.

1. Kammottavat kavioeläimet.
Kun Taro näki hevosen ensimmäistä kertaa, ei huudolle meinannut tulla loppua. Pikkupallero järkyttyi sydänjuuriaan myöten. Millään ei ääniasetta saanut vaiennettua. Lopulta veimme shiban esteratsastusradan viereen ja nakkia naamaan aina kun hevonen tuli näköpiiriin. Sittemmin hevoset ovat vaatineet hieman puhinaa ja tiivistä tarkkailua. Sillekin on nyt tulossa loppu, sillä kapiset konit eivät enää shibaa hetkauta. Ei niitä edes viitsi katsella, mitä nyt vähän kavionjälkiä voi nuuskutella.

2. Hirviömäinen hesarinjakaja.
Postiluukusta kolahtava lehdenmötikkä on aiheuttanut useita hysteerisiä haukkukohtauksia. Siksipä nuori herra siirrettiin meidän omistajien makkariin nukkumaan. Kun ei päässyt eteiseen ulvomaan, rupesi haukku vähenemään vähitellen. Nyt huuto käynnistyy enää aniharvoin. Muutenkin vahtihaukku on vähentynyt upeasti.

3. "Apua, hirvitys!"
Taro on suhteellisen herkkä kaveri, säikähtää helposti ja säikähtäessään menee lukkoon eikä kuule mitään. Kyseessä ei ole mikään varsinainen paniikki, vaan koira yksinkertaisesti sulkeutuu. Tuo herkkyys on vähentynyt huomattavasti. Iän lisääntyminen sen varmaan tekee. Lisäksi me omistajat olemme oppineet reagoimaan ajoissa ja tunnistamaan hätääntymisen merkit. Lisäksi Taro on oppinut aktiivisesti hakemaan ihmiseltä tukea, jos rupeaa huolestuttamaan.

4. Halipusut on yäk.
Pikkupentuna Taro oli oman tiensä kulkija, joka inhosi läheisyyttä. Nyt poju tulee oma-aloitteisesti halaamaan: tassut olkapäille ja poski poskea vasten! Se on uskomattoman hellyyttävää. Silittelyt ja rapsuttelutkin maistuvat oikein makeille.

5. Duracel-pupu jatkuvassa vauhdissa.
Taro on oppinut rauhoittumaan! Enää ei vieraissakaan paikoissa tarvitse tuntikausia häseltää. Kotona otetaan rennosti ja lepäillään. Energiat Taro purkaa lenkeillä, leikeissä, arkitottiksessa ja toisten koirien kanssa riehuessa.

Ei kommentteja: