sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Mustaa ja oranssia

Uusi pentu on kotiutunut nopeasti. Tuntuu, että tässä meidän lauma nyt sitten on. Taro on suurimmilta osin hyväksynyt pienen perheeseemme, tosin ruoan kanssa on vielä hiukan hankalaa hyväksyä tasajaon periaate (tälläkin hetkellä molemmat kaluavat luutansa, paitsi että Taro vinkuu ja piuksuu, sillä haluaisi mieluusti molemmat herkut itselleen - ei kuitenkaan yritä ottaa).

 Kuman mielestä Taro on ihan parhautta, kun sitä voi kaluta ja poskivilloista nykiä mielinmäärin. Sen verran Tarossa on kuitenkin tulisuutta, että ei anna pennun hyppiä nenille. Nopea kurinpalautus ja leikki jatkuu.

Taro ja Kuma ovat luonteensa puolesta osittain kuin yö ja päivä. Taro reagoi salaman nopeudella, kiihtyy nollasta sataan kuin mikäkin turboahdettu shiba. Kuma on vakaampi ja varmempi. Se ei vähästä hätkähdä ja ottaa päikkärit jopa vilkkaasti liikennöidyssä asemahallissa keskellä ruuhka-aikaa. Tarolle samainen paikka oli pentuna kauhistus.

Taro ei rapsutuksista perusta, mutta Kuma sen sijaan viihtyy sylissä ja haluaa pusutella loputtomiin. Ihmisen syli on ollut Tarolle pienestä pitäen mitä inhottavin paikka, jossa ollaan hetki vain väkipakolla. Paitsi tietenkin, jos tulee säiköhdys ja haluaa vähän emännän läheisyyttä... Taro hakee hellyyttä omalla, hienovaraisella tavallaan. Monesti herra vain astelee luokse ja painaa pään jalkoja vasten voimakkaasti. Silloin on lupa rapsutella kaulaa oikein kunnolla.

Taro oppi jo pienenä kunnoittamaan ihmisen rajoja ja ihmisen ruokaa sekä esineitä. Voimme tiputtaa vaikka pihvin maahan eikä Taro sitä ota ilman lupaa. Tai jos ehtiikin suuhun napata, pudottaa heti käskystä. Kumalle tietenkin näitä tapoja vasta opetetaan, mutta on selvää että Kuma ei samalla tavalla ole varovainen. Pää menee hetkessä ruokalautaselle, jos ei pidä pojua silmällä. On pitänyt totutella, että enää ei voikaan jättää leipiä matalalle sohvapöydälle. Pieni Taro ei koskaan mitään varastanut, pieni Kuma sen sijaan vähintäänkin yrittää.

(Tässä välissä poikien piti tehdä luiden kanssa vaihtari: maista sä mun luuta, niin mä maistan sun.)

Kuma on hiukan läheisriipuvaisempi kuin mitä Taro oli pentuna. On mielenkiintoista nähdä kehittyykö Kuma itsenäisempään suuntaan. Tarolle opetettiin pennusta asti kontaktia, sillä Taro ei ihmisistä juuri perustanut. Kumalle ei tarvitse sitä hirveästi opettaa, mutta sen sijaan yksinoloa harjoitellaan ahkerasti.

Molemmat ovat ihania yksilöitä, joilta voi varmasti oppia paljon siitä, miten erilaisia koirat voivat olla. Siitä olen sen sijaan varma, että Taro oli haastava ensimmäiseksi pennuksi. Sitä osasin jo uumoillakin, mutta Kuma on epäilykseni vahvistanut. Tarosta on kuitenkin tullut hieno herra, joka olemuksellaan opettaa hötkyilevälle pennullekin tyyneyttä ja käytöstapoja.

11 kommenttia:

Tuikku kirjoitti...

Olis tosi kiva jos voisin laittaa muutaman kuvan Kumasta blogiin, nyt kun velipojastakin oli. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania koiruuksia teillä!

Paulus Lehtola kirjoitti...

Moi.
En löytänyt blogista yhteystietojasi, joten kirjoitan nyt tähän.
Lisäsimme blogisi verkkokauppamme lemmikkiblogit -osioon http://www.hullupulu.fi/page/6/ .
Emme suutu vaikka asiasta blogissasi kertoisit. :)

Maire i. KOrhonen kirjoitti...

Hei. MEJÄ-harjoituksiin löytyy kuivattuja hirvensorkkia Metsästysklubi naisille Mielikke ry:n kautta. Kuivattu hirvensorkka säilyy pitemmän aikaa kuin pakastettu - niitäkin saa toki meiltä - ja on mukavampi käsitellä, ei ala haisemaan... Ota yhteys puh. 0400 708 281/Maire i.K. ja kysy MEJÄ-sorkista lisää! Tai meilaa maire.i.korhonen (ätt) gmail.com

Unknown kirjoitti...

aivan ihania koiria sulla! :)

Jonna kirjoitti...

Tykkään blogistasi todella kovasti, on mukavaa lukea koiranomistajan arjesta kaikkine iloineen ja hampaan kiristyksineenkin. Suloisia koiria sinulle! Yksi kesto lukija teidän laumalle :)

Satu kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista, en ole taas vähään aikaan ehtinyt blogia päivittää, kun työ tuntuu vievän kaiken ajan ja tietokoneen ääressä vietetyn työpäivän jälkeen tekee mieli mieluummin lenkkeillä ja leikkiä karvakavereiden kanssa kuin kirjoittaa heistä :).

Tarkoitus on kuitenkin petrata ja ruveta taas kertomaan nykyisistä kuulumisistamme!

Anonyymi kirjoitti...

Thanks, seriously, I am very happy for you to select photos & use, along with words; I don't really think I can write word for you. I hope this is OK, like your blog.
Great blog really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...

cheap flights to Christchurch
Flights to Christchurch
Christchurch Flights

BiberSA Prodüksiyon | Radyo reklamı kirjoitti...

Bibersa Prodüksiyon ,radyo reklam,reklam seslendirme,satral seslendirme,mağaza içi seslendirme ,belgesel seslendirme,Seslendirme ajans, Reklam seslendirme ajansları, radyo reklam seslendirme, seslendirme ajansı daha fazla bilgi için http://www.bibersa.com.tr/ ve http://blog.bibersa.com.tr

Unknown kirjoitti...

Yes, it is very good.
baltimore ravens jerseys
baltimore ravens jerseys on sale
cheap baltimore ravens jerseys
Nike NFL jerseys
buffalo bills jerseys
cheap buffalo bills jerseys
buffalo bills jerseys for sale
Nike NFL jerseys

Unknown kirjoitti...

Certainly we just need such software.
Nike NFL jerseys
Nike Elite jerseys
Nike Game jerseys