torstai 7. helmikuuta 2008

Pentu kotiutuu viikon päästä

Ja taas lisää odottamista.

Olin vähän liian hätäinen kun hehkutin, että pentu tulee jo ensi viikonloppuna. Tuli kaiken maailman mutkia matkaan, ja vaikka kasvattajalle kävisi että haetaan pentu heti pois, niin meidän aikatauluihin sopii tuo seuraava viikonloppu paremmin. Muutenkin sitten saadaan kaikki menemään ihan sääntöjen mukaan.

Käytiin katsomassa pennun isää ja se oli kerrassaan mainio shiba! Se oli niin stoalaisen tyyni, todella kissamainen ja hillitty. Uroksen omistajat sanoivat, että tuo punaisempi pentu on kuin ilmetty isänsä. Toivottavasti hieno ulkomuoto ja ihana shibamainen luonne tosiaankin periytyvät pennulle.

Olen tässä kahlaillut läpi Tuire Kaimion pentukirjaa ja miettinyt mitä kaikkea pennulle pitää ensimmäisinä viikkoina opettaa, ja ennen kaikkea miten eri asiat kannattaa opettaa. Kaimio on melko idealisti, sillä harvalla on sellaisia edellytyksiä ja resursseja mitä hänen ohjeidensa noudattaminen vaatisi. Esimerkiksi pantaan ja hihnaan pentu pitää opettaa heti, ei ole aikaa viikkokausia totuttaa pentua vähitellen.

Ilman omaa turvallista pihaa täällä kaupungin keskellä, ei ole ehkä kaikkein turvallisinta kulkea kaduilla Kaimion ehdottamalla tavalla, eli pentu vapaana. Meidän talon takapiha on aidattu, mutta valitettavasti aidan alareunassa on shibapennun mentävä aukko. Sitä paitsi, en halua opettaa pentua tekemään tarpeitaan meidän sisäpihalle, en usko että naapurit olisivat hirveän mielissään.

Siispä panta ja hihna otetaan käyttöön heti, mutta kuitenkin pyrkien totuttamaan pentua niihin hellävaraisesti. Kaimion ehdotus siitä, että pennun opettaa itse pujottamaan pään pantaan, oli aivan mainio. Ajattelinkin opettaa pennun pantaan ja hihnaan vähän leikin varjolla, että niistä tulee ehdottomasti positiivinen kokemus.

Ei kommentteja: